Paket BASIC
27,50€ + DDV / leto
Paket STANDARD
55,00€ + DDV / leto
Registracija domen
od 9,00€ + DDV / leto
Spletno gostovanje

Kako naročim spletno gostovanje?
Ponudbo za spletno gostovanje vaše domene zahtevajte preko povezave Spletno gostovanje. Na povezavi si oglejte tudi karakteristike paketov spletnega gostovanja.

Kaj pomeni 30-dnevna garancija na gostovanje?
30-dnevna garancija na gostovanje pomeni, da vam v primeru, če niste zadovoljni z našim spletnim gostovanjem in zahtevate prekinitev gostovanja v prvih 30 dneh od začetka vašega spletnega gostovanja (ni potrebno navesti razloga), v celoti povrnemo vplačan znesek.

Če ne bom zadovoljen, ali mi vrnete denar?
V skladu s 30-dnevno garancijo spletnega gostovanja vam v prvih 30 dneh na vašo željo vrnemo ves denar, ki ste ga plačali za nakup spletnega gostovanja pri nas. Po izteku tega obdobja vam v skladu s Splošnimi pogoji v primeru prekinitve gostovanja s strani naročnika in na podlagi njegove zahteve vrnemo sorazmerni neporabljeni znesek, ki je lahko zmanjšan za administrativno-tehnične stroške, ki so pri tem nastali.

Kako podaljšam ali prekinem spletno gostovanje?
Spletno gostovanje lahko podaljšate s plačilom predračuna ali računa, ki vam ga bomo poslali približno 14 dni pred potekom obdobja, za katerega je bilo gostovanje že plačano. Če vašega plačila ne bomo prejeli, vam v skladu s Splošnimi pogoji spletno gostovanje lahko prekinemo.
V skladu s Splošnimi pogoji lahko kadar koli prekinete spletno gostovanje pri nas (ni vezave). Lahko tudi zahtevate, da vam vrnemo sorazmerni neporabljeni znesek, ki je lahko zmanjšan za administrativno-tehnične stroške, ki so pri tem nastali.

Ali ustvarjate varnostne kopije?
Ustvarjanje varnostnih kopij je na voljo v Paketu INDIVIDUAL, če to želi naročnik. Kljub temu pa lahko ustvarimo varnostne kopije za potrebe zanesljivega delovanja našega strežniškega sistema. Izdelovanje varnostnih kopij v Paketu STANDARD ni predvideno.

Kaj, če potrebujem več prostora?
Če potrebujete več prostora, kot ga vsebuje vaš paket spletnega gostovanja, nas kontaktirajte preko e-pošte ali kontaktnega obrazca. Prepričani smo, da vam bomo lahko ponudili kapacitete, ki jih potrebujete.

Koliko baz mi ponujate in kaj storim, če potrebujem več baz?
V vsakem paketu spletnega gostovanja je vključeno določeno število baz. Dobri programerji programirajo kvalitetno programsko opremo, ki ne potrebuje veliko baz, pač pa uporablja sheme in prefixe tabel, dostop do podatkov pa je omejen na nivoju uporabnika. Zato dobra programska oprema ne potrebuje velikega števila podatkovnih baz. Če potrebujete več baz, kot jih je v vašem paketu gostovanja, nas kontaktirajte preko e-pošte ali kontaktnega obrazca. Prepričani smo, da vam bomo lahko ponudili kapacitete, ki jih potrebujete.

Rad bi bil reseller, kako in koliko lahko zaslužim?
Na podlagi pogodbe o poslovnem sodelovanju lahko postanete reseller našega spletnega gostovanja. Zaslužite lahko do 25% od vsakega prodanega spletnega gostovanja. Za več informacij nas kontaktirajte preko e-pošte ali kontaktnega obrazca.

Ali lahko plačam tudi za celo leto?
Spletno gostovanje lahko plačate za celo leto. V ta namen ponujamo Paket STANDARD - letno plačilo, katerega cena je za cel mesec spletnega gostovanja nižja kot Paket STANDARD (mesečno plačilo).

Kako upravljam svoje spletno gostovanje?
Svoje spletno gostovanje lahko upravljate preko spletnih vmesnikov, do katerih dobite dostop ob plačilu spletnega gostovanja. Upravljate lahko FTP dostope, baze, uporabnike baz, poštne predale, velikost predalov, aliase ...

Kaj je DNS in kakšni so naslovi vaših domenskih imenskih strežnikov?
DNS je kratica za Domain Name Service. Vsaka naprava v omrežju ima svoj IP naslov, na katerem je dosegljiva. DNS strežnik razreši ime računalnika (npr. www.websvet.net) v IP številko, na katero se naprava lahko poveže.
Če bo vaša domena gostovala na naših strežnikih, lahko ob registraciji domene vpišete naše DNS strežnike: ns1.websvet.net in ns2.websvet.net

Ali lahko uporabljam svoje imenske strežnike?
Uporabljate lahko svoje domenske strežnike, vendar boste morali pravilno nastaviti DNS zapise, da bo domena lahko normalno uporabljala spletno gostovanje pri nas. Za več informacij nas kontaktirajte preko e-pošte ali kontaktnega obrazca.

Kaj pomeni "naročilo nastavitev (managed)"?
Če izberete paket gostovanja, ki vključuje naročilo nastavitev, lahko v obsegu vašega spletnega gostovanja namesto vas mi skreiramo podatkovno bazo, FTP dostope, e-poštne predale itd. glede na vaše želje. Če vaš paket gostovanja tega ne vključuje, pa si morate sami preko kontrolne plošče urediti vse potrebne dostope in nastavitve.


Spletna pošta

Ali si preusmeritev in Out of Office reply uredim sam?
Preusmeritev elektronske pošte in out of office reply (auto-responders) lahko nastavi vsak uporabnik sam preko vmesnika za urejanje spletnega gostovanja, v katerega dostopa s podatki svojega poštnega predala. Nastavitve lahko kadar koli sam doda, spremeni in odstrani.

Kaj, če potrebujem več prostora ali več poštnih predalov?
Če potrebujete več prostora ali več poštnih predalov, kot jih je vključeno v vaš izbrani paket spletnega gostovanja, nam vaše želje sporočite preko e-pošte ali kontaktnega obrazca. Prepričani smo, da vam bomo lahko ponudili kapacitete, ki jih potrebujete.

Ali vaši strežniki uporabljajo proti-spam in proti-virusno zaščito?
Naši strežniki uporabljajo proti-spam in proti-virusno zaščito na večih nivojih. Tako naša zaščita ustavi večino nezaželene pošte. Poleg tega pa si lahko uporabnik sam preko filtrov nastavi, kako naj se razvršča e-pošta, ki je zaznana kot spam.

Kako dostopam do e-pošte s programom, kot je Microsoft Outlook, Thunderbird ipd.?
Navodila za nastavitev različnih programov za uporabo e-pošte najdete na tej povezavi.


VPS

Kaj je VPS?
VPS je kratica za Virtualni Privatni Strežnik. Gre za virtualni strežnik, ki skupaj z ostalimi procesi uporablja resurse fizičnega strežnika, na katerem teče VPS, a hkrati nudi zasebnost podobno, kot če bi imeli lastni fizični strežnik. V VPS pridobite root dostop, da lahko namestite svojo programsko opremo in jo nastavite po svojih željah. Oglejte si še lastnosti naših VPS paketov.

Katere operacijske sisteme nudite pri VPS gostovanju?
Nudimo Linux operacijski sistem, izbirate pa lahko med 32-bitnimi in 64-bitnimi različicami Ubuntu, Debian in CentOS operacijskega sistema. Različice so navedene v obrazcu za naročilo ponudbe VPS gostovanja (2. korak).

Kako hitra je VPS internetna povezava?
Strežnik je s ponudnikom interneta povezan s hitrostjo 100Mbit po principu best-effort. Povezave posameznega VPS pa ne omejujemo.

Ali lahko povečam VPS paket?
Če potrebujete večje kapacitete za vaš VPS (več prostora, pomnilnika, IP-jev), nas kontaktirajte preko e-pošte ali kontaktnega obrazca. Prepričani smo, da vam bomo lahko ponudili kapacitete, ki jih potrebujete.

Pred nakupom VPS me zanima še ...
Če imate vprašanje, na katerega še nismo odgovorili, nas kontaktirajte preko e-pošte ali kontaktnega obrazca in potrudili se bomo, da prejmete naš odgovor v najkrajšem času.


Domene

Kako vem, ali je izbrana domena še prosta?
Preko vmesnika za preverjanje prostih domen preverite, ali je domena, ki jo želite registrirati, še prosta. Če je domena prosta, potem zahtevajte ponudbo za registracijo domene.

Kako registriram domeno?
Ponudbo za registracijo proste domene lahko zahtevate preko vmesnika. V delovnih dneh bomo vašo domeno registrirali v 24 urah po prejemu plačila. Če domena takrat ne bo več prosta, vam bomo vplačani denar vrnili.

Mojo registrirano domeno bi rad prenesel k vam, kako to storim?
Trenutno ponujamo možnost prenosa domen .si v naše upravljanje. Ponudbo za prenos vaše .si domene domene lahko zahtevate preko vmesnika. V delovnih dneh bomo postopek za prenos vaše domene sprožili v 24 urah po prejemu plačila. Prosimo vas, da pred tem preverite brezhibno delovanje e-naslova trenutnega in bodočega lastnika domene, ki se prenaša, saj je možno, da bosta morala oba potrditi prenos izbrane .si domene v naše upravljanje.

Pri vas sem registriral/podaljšal domeno, vendar je ne potrebujem več. Ali mi vrnete denar?
Ne. Denarja za že registrirane ali podaljšane domene ne vračamo. Ko je domena registrirana ali podaljšana, tega ni več možno preklicati. Takšna domena je registrirana ali podaljšana do datuma veljavnosti, ne glede na to, ali jo uporabljate ali ne.

Želim spremeniti podatke moje domene (lastniški, tehnični, administrativni kontakti, DNS strežniki)?
Glede takšnih sprememb nas kontaktirajte preko e-pošte ali kontaktnega obrazca.

Ali lahko registriram domeno s šumniki (IDN)?
Da. Domeno s šumniki lahko registrirate. Takšna domena bo prevedena v ASCII set znakov v t.i. punny code. Primer: vašadomena.si -> xn--vaadomena-m3b.si

Spletno gostovanje

Spletna pošta

VPS

Domene
2009 - 2018 © TRISTO d.o.o.